Onze doelgroepen

DROMEC realiseert oplossingen in veel verschillende branches en industrieën. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden met korte toelichting.
Staat uw doelgroep er niet bij? Geen probleem! Ook voor uw toepassingsgebied hebben vinden wij een oplossing.

Landbouw Mechanisatie

De sector Landbouw Mechanisatie vraagt om betrouwbare oplossingen, snelle levertijden tegen een scherpe prijs. Het gebruik van aandrijvingen in deze sector is seizoensgebonden en betekend vaak zeer intensief gebruik in een relatief korte periode. Hiervoor heeft DROMEC een passend programma aandrijvingen, tandwielkasten en elektromotoren die in de meeste gevallen uit voorraad leverbaar zijn. Onze 24 uurs service en storingsdienst biedt extra meerwaarde, zodat u zo snel mogelijk weer in bedrijf bent.  

Lees meer
Windenergie

'Maatschappelijk verantwoord' en 'duurzaamheid' zijn begrippen waar we met onze renewable energie projecten een mooie invulling aan geven. Van het opwekken van groene stroom middels vliegtuigen of vliegers tot ontwerp en bouw van land en offshore windmolenparken en het servicen, DROMEC heeft de ervaring hiervoor in huis. Ook service lieren voor bijvoorbeeld windturbines hebben wij in ons pakket.

Lees meer
Life Saving

In de complexe markt van life saving en personnel lifting is DROMEC goed bekend met de voorschriften van de verschillende keuringsinstanties. Tijdens de engineerings fase is veiligheid van het systeem prioriteit 1! Dromec als lieren specialist en de wereld van offshore hijsvraagstukken is een perfecte combinatie.

Lees meer
Visserij

De roots van DROMEC liggen in de combinatie van aandrijftechniek en visserij. In het ontwerp en de ontwikkeling van vissersschepen wordt DROMEC betrokken bij diverse liersystemen. DROMEC ondersteunt scheepsontwerpers en deck equipment specialisten om te komen tot de beste oplossingen. Daarnaast bieden wij  voor de visserij snelle service en korte levertijden. 

Lees meer
Machinefabrieken

DROMEC levert een uitgebreid assortiment aandrijvingen aan kleine en middelgrote machinefabrieken. Naast onze standaardoplossingen zijn wij bij uitstek de specialist voor maatwerkoplossingen. Onze eigen engineering afdeling denkt met u mee voor de juiste oplossing van uw vraagstuk. Of het nu gaat om de aandrijving of de besturing ervan. DROMEC aandrijvingen geven uw product meerwaarde.

Lees meer
Offshore

Nederlandse havens en Offshore zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij toonaangevende partijen in deze branche speelt DROMEC een innovatieve rol. Slechte weersomstandigheden, natuurgeweld en de complexiteit van de installaties vragen om zeer betrouwbare oplossingen. Hiervoor ontwerpt en bouwt DROMEC klantspecifieke systemen. Trefwoorden:  Constant Tension, Active Heave, AOPS, MOPS, Man Riding, Personnel Lifting, ATEX (Oil&Gas), Duik Systemen (LARS), Umbilicals  Moon Pool etc. U noemt het, wij bouwen het.

Lees meer
Maritiem

In havens en bij de scheepswerven is de diversiteit aan hijs- en trekkracht groot. Dromec biedt hiervoor een breed scala aan oplossingen, aangepast aan de zware omstandigheden waaronder deze systemen werken. Trefwoorden: Hellinglieren, Ankerlieren, Kaapstanders, Hijslieren, Sleeplieren, Kraan- en Autokraanlieren, Storage Haspels, Verhaallieren etc.

Lees meer
Infrastructuur

Voor de infrastructuur ontwikkelt Dromec onder andere tractiesystemen voor het verplaatsen van (grote) lasten waarbij kostenbesparing een belangrijk issue is. Herbij komt het heel nauw wat wet- en regelgeving betreft. In onmogelijke posities bij sluizen, deuren, brugwerken, riolen, transport en afvalcentrales kan Dromec meedenken voor een passend liersysteem. 

Lees meer
Cleanroom

In de halfgeleider en voedingsmiddelen industry worden lieren meer en meer toepgepast. In zogenaamde cleanrooms is de toegestane uitstoot van deeltjes vastgelegd in ISO normeringen voor zowel de lier als voor de hijsband. DROMEC heeft een programma (RVS) lieren welke voldoen aan de strenge eisen die worden gesteld aan lieren in deze tak van sport. Voor certificering van cleanroom lieren werkt DROMEC samen met het FRAUNHOFER instituut uit Duitsland.

Lees meer
Bosbouw

Voor de bosbouw heeft DROMEC een serie lieren ontwikkeld die geschikt zijn voor het robuuste off the road werk. Deze lieren kunnen eenvoudig geïntegreerd worden op de hydraulische systemen van kranen, harvesters, biomassa machines en tractoren. De snelheid en het compacte formaat van deze lieren is efficiënt voor de gebruiker.

Lees meer
Verhuur

Om in de behoefte van diverse klanten te voorzien, is DROMEC gestart met verhuur van lier- en spoelsystemen. Onder de naam TWS (Tension Winding Solutions) ontwikkelt en verhuurt de organisatie multi inzetbare lieren. Ook is het mogelijk eerst te huren, dan te kopen. TWS is compleet in verhuur omdat DROMEC de lier multidisciplinair kan ontwikkelen en realiseren. Klantspecifiek verhuren in uniek in onze branche. 

Lees meer
Attractie

Ook voor (kermis) attracties kan Dromec meedenken op het gebied van lieren en liersystemen. Dit zijn toepassingen waarin de veiligheid van de mens centraal staat. Projectengineering, testen en certificering door keuringsinstanties zijn cruciaal bij dit soort projecten waarbij veiligheid de hoogste prioriteit heeft.

Lees meer
Industrie

De combinatie van importeurschap en ervaring in diverse lier toepassingen resulteert in een win-win situatie voor de industriële sector. Met behulp van geïntegreerde besturingstechniek, industriële motoren en tandwielkasten zijn er meerdere toepassingen mogelijk op één systeem. Voor de machinebouwer (OEM) heeft DROMEC de mogelijkheid om zowel de lier als de lier besturing volledig in het bestaande machine ontwerp te integreren.

Lees meer

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met een expert via onderstaande button. 

Neem contact op