Visserij en DROMEC

De roots van DROMEC liggen in de combinatie van aandrijftechniek en visserij. In het ontwerp en de ontwikkeling van vissersschepen wordt DROMEC betrokken bij diverse liersystemen. DROMEC ondersteunt scheepsontwerpers en deck equipment specialisten om te komen tot de beste oplossingen. Daarnaast bieden wij  voor de visserij snelle service en korte levertijden. Naast de opkomende markt van volledig elektrische lieren, zijn wij ook specialist in hybride voortstuwingen.

Volledig elektrisch aangedreven vissysteem

Volledig elektrisch aangedreven vissysteem

In samenwerking met de VCU (Visserij Coöperatie Urk) heeft Dromec voor een tweetal nieuw te bouwen vissersschepen (LT-60 & LT-43) een volledig elektrisch aangedreven vissysteem ontworpen en gebouwd. De set omvat naast alle lieren en nettenrollen nodig voor zowel Flyshoot als Twinrig vissen, ook de besturing,  software, grafische MMI (Man Machine Interface) en de bedieningsconsole. Middels een touchscreen kunnen de verschillende vis methodes eenvoudig gekozen worden waarbij het proces bedient wordt middels 2 joysticks. Het display geeft de locatie van het net en lijnen  grafisch en real time weer evenals de lijnlengtes en kracht in de lijnen. Het besturingssysteem zorgt ervoor dat tijdens het vissen en binnenhalen van de netten zaken als snelheid en kracht in de lijnen steeds gecontroleerd en constant blijft op basis van ingestelde waardes. Hiermee wordt schade aan lijnen en netten voorkomen en wordt de positie van het net steeds in de optimale positie gehouden voor een maximale vangst.

De engineers van Dromec weten wat vissers in de commerciƫle visserij het liefst doen: VISSEN!

De engineers van Dromec weten wat vissers in de commerciƫle visserij het liefst doen: VISSEN!

Alle lieren voor deze sector worden in Nederland ontworpen en gebouwd volgens de volgende kernwaarden: Veiligheid, Duurzaamheid, Snelheid en Gebruiksplezier,  waarbij het kostenplaatje niet uit het oog wordt verloren.
Greep uit onze mogelijkheden: Boomkorlieren, Zwevende trommel lieren, Touwlieren, Nettenrollen, Loslieren, Flyshoot lieren, Twinrig lieren en specials.
Alle lieren kunnen zowel elektrisch als hydraulisch worden uitgevoerd  eventueel inclusief plug en play besturingen. Alle lieren worden op klantwens gebouwd. Naast lieren bieden wij een uitgebreid pakket (RVS) aandrijvingen ten behoeve van de vangstverwerking.
Indien u vragen heeft omtrent onze mogelijkheden of een aanbieding wenst te ontvangen neem dan contact met ons op via onderstaande knop. Wenst u liever een persoonlijk advies gesprek bij u aan boord of bij ons in Rhenen? Ook geen probleem!

Ook belangrijk: Dromec heeft een 24hrs service dienst zodat u in het geval van een storing weer snel in bedrijf bent!

EPH-2800

EPH-2800

De Dromec EP lijn is de opvolger van de EC lijn, en te gebruiken voor de volgende toepassingen:

  • Hijsen (EPH)
  • Verhalen / trekken (EPV)
  • Spudpalen (EPS)

Voor uitvoeringen vraag naar de mogelijkheden!

Meer info
EPK-5000 draaiende bolderkop

EPK-5000 draaiende bolderkop

Deze EPK-5000 combineert de eigenschappen van een bolder met die van een kaapstaander. Hiermee kan de schipper het schip afmeren en direct beleggen op dezelfde kop. Indien tijdens de trossen ronde blijkt dat er teveel "loos" in de tros zit, kan de schipper met 1 druk op de knop de trossen weer op de gewenste spanning trekken.  De kop heeft een houdkracht van ca 15 ton, zodat veilig afgemeerd liggen gewaarborgd is, ook tijdens veel langskomend scheepvaart verkeer en de hierdoor veroorzaakte golfslag.

Meer informatie