Windenergie en DROMEC

'Maatschappelijk verantwoord' en 'duurzaamheid' zijn begrippen waar we met onze renewable energie projecten een mooie invulling aan geven. Van het opwekken van groene stroom middels vliegtuigen of vliegers tot ontwerp en bouw van land en offshore windmolenparken en het servicen, DROMEC heeft de ervaring hiervoor in huis. Ook service lieren voor bijvoorbeeld windturbines hebben wij in ons pakket.

Windturbines, ook wel windmolens genoemd, zijn ondertussen een vertrouwd beeld in het Nederlandse landschap en op de Noordzee. Om deze complexe installaties in bedrijf te stellen en in bedrijf te houden, komt vaak veel techniek bij kijken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld service lieren in de kop van windturbines, systemen om hoogspanningskabels te trekken vanaf offshore windmolens naar  transformator eiland op zee (infield cable) en natuurlijk vanaf de offshore transformator naar het vaste land (export cable). Het trekken van dit soort kabels wordt “pulls”genoemd. Om het risico op schade a.g.v. bijvoorbeeld te hard trekken te voorkomen, werkt men met zeer specialistische systemen. Dromec heeft ondertussen veel ervaring met het ontwerpen en bouwen van dit soort systemen waarbij ook de operators kunnen worden getraind. Resultaat hiervan is dat de uitvoering van dit soort kostbare projecten snel, effectief en vooral veilig kan worden uitgevoerd. Hieronder een aantal voorbeelden van Dromec systemen die op dit moment in het veld of op zee staan.

 

 

 

 

EPT-40.000_GTPFY

EPT-40.000_GTPFY

Lier systeem voor het trekken van export hoogspanningskabels.
Dit systeem bestaat uit een tractielier, storage lier en bijbehorende besturing. Tractie en storage lier staan met elkaar in verbinding. De besturing maakt het mogelijk tijdens de pull alle belangrijke factoren te bewaken en te monitoren. Na de pull kan direct een rapportage worden gedraaid, zodat de klant kan zien dat tijdens het trekken van de kwetsbare hoogspanningskabel, geen maximale pre-set waarden zijn overschreden. Via de fullcolour HMI, de operator kan het proces real time volgen, controleren en waar nodig bijsturen.

Lees meer
EPK-15.000-C + EPH-1000

EPK-15.000-C + EPH-1000

Lier systeem voor het trekken van infield kabels.
Dit systeem werkt in grote lijnen gelijk als grote broer EPT-40.000. Verschil met dit systeem is dat het veel kleiner is uitgevoerd gezien gewicht en afmetingen erg belangrijk zijn bij deze klussen omdat de positie waar de kabel het eiland binnenkomt steeds wijzigt en hierdoor het systeem vaak verplaats moet kunnen worden. Systeem bestaat uit een kaapstander met hierachter een storage (opslag) lier. Ook in dit geval werken de twee lieren samen. Geheel wordt bediend en gecontroleerd door een remote control in de vorm van een grafische HMI met touchscreen, zodat de operator zich tijdens een pull vrij kan bewegen. Ook hier wordt alles gemonitord en kan rapportage worden gedraaid.

Lees meer
ECH-880-DEOGP

ECH-880-DEOGP

Service lier voor in kop (nacelle) van windturbine.
Voor het optimaal kunnen onderhouden van windturbines zijn goede systemen nodig. Deze ECH-880 wordt reeds op grote schaal toegepast door de marktleiders in deze branche. Middels deze lier kunnen gereedschappen en onderdelen veilig en snel van en naar de nacelle worden getransporteerd. Indien gewenst ook uit te voeren met personal lifting of man riding optie, zodat ook de monteur via deze lier naar boven kan, i.p.v. met de trap.

Lees meer