Innovatie duurzame energie met Floating Solar

8 maart

In 2023 wil Nederland dat 16% van alle energie, uit duurzame energie bestaat. Wij kunnen u daarbij helpen. U heeft de waterlocatie, wij hebben het eiland. En binnenkort presenteren we u twee grote projecten in Nederland waar we in 2019 mee aan de slag gaan. Innovatie uit Nederland waar we trots op mogen zijn.

Tijdens het RTL debat met partijleiders uit de Tweede Kamer ging het donderdagavond 7 maart over het gebruik van de leefomgeving in de provincies. De ene partij wil huizen buiten de steden, de andere partij juist weer velden met zonnepanelen en windmolens. Nu doen wij als Dromec niet aan politiek, maar we hebben wel een oplossing voor meer duurzame energie in Nederland. Betaalbaar, 100% Nederlands product en op plaatsen waar de opbrengst het hoogst is en waar (bijna) niemand last heeft van bijvoorbeeld geluidsoverlast van molens.

En Solarmagazine publiceerde op 6 maart de resultaten van een onderzoek dat in de 4 noordelijke provincies theoretisch ruimte is voor 2.725 hectare zonnepanelen op water. Lees hier meer >

Ga naar de website van Floating Solar

Floating Solar

Floating Solar is een joint venture van Sun Projects B.V. en Dromec B.V.
Floating Solar is de Nederlandse expert en leverancier op het gebied van drijvende zonnepanelen. Wij zijn een innoverend bedrijf op de markt, van duurzame energie.

Waarom Floating Solar?

Dit is wat velen zich afvragen, waarom zonnepanelen op water en niet gewoon op het dak?

 

Wat kunnen wij u leveren?

  • Gegarandeerde opbrengst
  • Weather Risk Management
  • SDE+ aanvraag
  • Financieringsmogelijkheden

 

Wat maakt ons product zo bijzonder?

 

Drijven

Door de drijflichamen die ontworpen en geproduceerd zijn door ervaren nautische ingenieurs kan ons eiland met een optimale constructie in alle situatie in balans op het water liggen.

Niet alleen het drijven is een voordeel. Doordat de panelen op water liggen kunnen zij nog 14% meer rendement leveren. Dit ontstaat door de koelende werking van het water met minder warmte verlies in combinatie met de reflectie van de straling op het water oppervlak.

Draaien

Door middel van lieren kan het eiland meedraaien met de stand van de zon. Optimal Solar Tracking is een uitvinding en octrooi van Floating Solar.

Kantelen

Door de techniek van kantelen staan de panelen zo, dat zij continu gericht zijn naar de zon toe. Hierbij haalt men de optimale energie uit de ochtend tot de avond zon.

Optimal Solar Tracking

Het systeem dat verzorgt dat de panelen de hele dag naar de zon gericht zijn en zo dus de hele dag optimaal energie op kunnen wekken.

30% meer opbrengst

Al deze kenmerken maakt het mogelijk dat de drijvende zonnecentrales 30% meer opbrengst genereren dan statische landcentrales die niet draaien en kantelen.

Hoeveel kan ik besparen?

Bent u benieuwd hoeveel energie u kunt opwekken én bij welke grootte?

Stuur ons die vraag via de mail en wij reageren met een indicatie wat voor uw waterlocatie de opbrengsten kunnen zijn.

Ga naar de website van Floating Solar

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met een expert via onderstaande button. 

Neem contact op