Serie liersystemen voor Joloda Hydraroll

voor inzet bij het lossen van luchtvracht-pallets

Joloda Hydraroll is expert op het gebied van los- en laadoplossingen voor in de luchtvaart en wegtransport. DROMEC Winches heeft voor zware cargo op o.a. Schiphol Airport Amsterdam en een heel aantal andere logistieke dienstverleners rondom vliegvelden door heel Europa een elektrische treklier met besturingssysteem ontwikkeld.

Elektrische lier

In de warehouses waar het systeem ingezet wordt, komen de luchtvrachtpallets per vliegtuig of vrachtwagen aan. Joloda Hydraroll levert een breed aanbod aan rollenbaan-systemen welke specifiek ingezet worden voor luchtvracht transport, zowel in vrachtwagens als in de magazijnen waar de luchtvracht verder verwerkt wordt. Bij zware lading, of als deze klem in de vrachtwagen zit, wordt met behulp van een speciaal ontwikkelde lier de lading losgetrokken met een maximale trekkracht van 1000 kg. Hierdoor kunnen zelfs de zwaarste ladingen tot wel 6.800KG eenvoudig over de rollenbaansystemen van Joloda verplaatst worden.

René Kobussen, project manager Joloda:
‘De speciale lieren van DROMEC sluiten perfect aan op onze toepassing. Het gebruiksgemak wordt als erg positief ervaren door vrijwel al onze klanten. Bovendien met de gereguleerde krachtopbouw van de lier kan iedere lading erg gecontroleerd in beweging gebracht worden, wat de gebruiksvriendelijkheid voor lading, equipment en de operator ten gunste komen! De DROMEC lieren zijn een onmisbare aanvulling op ons manuele rollenbaansysteem concept! DROMEC, our partner in lightening air cargo loads!”

Vrijloopkoppeling en besturing

De lier met besturingssysteem is klein, krachtig en voorzien van een vrijloopkoppeling zodat de operator de kabel met de hand kan uitlopen. Zodra de operator de last heeft aangehaakt, wordt de koppeling weer gesloten en kan de lier gaan trekken. DROMEC Winches levert bij dit systeem een 2,2 kWh geregelde besturing die kan worden gevoed vanuit een wandcontactdoos van 230V. Met deze toepassing is het systeem ook op locaties inzetbaar waar geen krachtstroom aanwezig is.

Joost Ressing, sales DROMEC:
‘Wij leveren al meer in deze markt van cargo handling, maar met dit project voor Joloda hebben wij een speciale uitvoering gerealiseerd. Op elke gewenste locatie of airport dan ook, kan een last horizontaal verplaatst worden met dit liersysteem. Het model is geheel aan de wensen van Joloda aangepast met een verticale motor, schermkap over de trommel en het spiraalsnoer tussen de handpeer en de control box. Zo is het een compact en bruikbaar systeem voor elke operator.’

Contact met Dromec

Meer afbeeldingen

DROMEC winches. Uw beweging in goede handen.

Dynamisch en innovatief in liersystemen, besturingen en software. Met ons enthousiaste team werken wij aan de ontwikkeling van kleine tot zeer  grote & complexe systemen waarbij de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak worden gesteld. Ook afname- en keuringsinstanties zoals DNVGL, BV, ABS, Lloyds zijn bij ons kind aan huis waardoor uw lieren en systemen volledig bij ons kunnen worden afgenomen samen met u. 

Het begint vaak met een goed idee, het liefst op een kladpapiertje. Na een eerste overleg werken wij één of meerdere voorstellen uit inclusief een richtprijs en praatplaatje. Hierin blijft uw idee of op te lossen probleem altijd centraal staan. Indien het gevoel aan beide kanten goed is gaan we van start. Door de in eigen huis ontwikkelde en geschreven project software blijft uw project van begin tot eind volledig in beeld en onder controle inclusief de planning en levertijd. Daarnaast zijn wij LloydsRegister ISO 9001 gecertificeerd.