DROMEC Constant Tension machines

complete range spoelmachines

DROMEC Constant Tension machines zijn bekend als multifunctioneel inzetbare spoelmachines. In diverse marktsectoren worden de machines toegepast, variërend van het op- en afspoelen van elektrische kabels, tot het opspoelen van zware sleepdraden voor offshore schepen. In kracht en grootte heeft DROMEC winches in de afgelopen jaren een mooie range ontwikkeld.

Elektrische aandrijving

Wat de aanpak bijzonder maakt, is dat DROMEC enkele jaren geleden bewust de overstap heeft gemaakt naar uitsluitend elektrisch aangedreven systemen.

Cees Drost:
‘Deze overstap levert DROMEC twee belangrijke voordelen op. Allereerst hebben we de milieubelasting verminderd door geen dieseluitstoot meer te genereren. Ten tweede kunnen onze machines veel nauwkeuriger worden geregeld, waardoor zelfs uiterst gevoelige umbilical-draden zonder risico kunnen worden opgespoeld met behulp van een geïntegreerde datalogging. Bovendien biedt ons systeem de mogelijkheid om tijdens het project zelf elektriciteit op te wekken. Deze machines worden vaak ingezet tegenover andere lieren of haspels, waarbij klanten specifieke voorspanningen vereisen. Tijdens het opspoelen kunnen we de motor zodanig schakelen dat deze als een remmende dynamo fungeert. Met name situaties waarbij veelal binnen in gebouwen gewerkt wordt, levert dit dus naast een uitstootbesparing ook een energiebesparing op. Mocht er geen stroom beschikbaar zijn op een project, dan is er altijd nog de optie om een kleine en energiezuinige generator in te schakelen, wat slechts in minder dan 5% van de projecten nodig blijkt te zijn.’

Voorspanning

DROMEC ziet vooral dat de machines worden ingezet in markten zoals tuigerijen, waar grote lengtes worden omgezet naar specifieke klantlengtes, zowel voor staal- als kunststofkabels. Een geheel andere toepassing is het vervangen van staalkabels op kranen en heistellingen, waarbij oude draden eerst worden opgespoeld op een lege haspel voordat de nieuwe of schone kabel onder voorspanning op de machine wordt gewikkeld. Ook worden de DROMEC-spoelmachines veel gebruikt voor het inspecteren van draden. Hierbij worden draden in één heen – en weer gaande beweging ontvet, geïnspecteerd, voorzien van nieuw vet en direct weer onder voorspanning op de lier gespoeld.

Klantspecifiek

Op verzoek kan DROMEC winches ook uitgebreidere klantspecifieke functies aanbieden, zoals Active Heave, lijnmeting, hoge snelheid of specifieke trekkrachten. De DROMEC-spoelmachines variëren in trekkracht, waarbij de kleinste machine een trekkracht van 60 kg heeft en de grootste machine een trekkracht van 42 ton (op de kern). Bij nieuw te ontwikkelen spoelmachines zijn altijd twee essentiële waarden van belang: het maximale gewicht van de haspel in de machine en de gewenste trekkracht. Bij DROMEC gaan we deze uitdaging graag aan!

Contact

Meer afbeeldingen

DROMEC winches. Uw beweging in goede handen.

Dynamisch en innovatief in liersystemen, besturingen en software. Met ons enthousiaste team werken wij aan de ontwikkeling van kleine tot zeer  grote & complexe systemen waarbij de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak worden gesteld. Ook afname- en keuringsinstanties zoals DNVGL, BV, ABS, Lloyds zijn bij ons kind aan huis waardoor uw lieren en systemen volledig bij ons kunnen worden afgenomen samen met u. 

Het begint vaak met een goed idee, het liefst op een kladpapiertje. Na een eerste overleg werken wij één of meerdere voorstellen uit inclusief een richtprijs en praatplaatje. Hierin blijft uw idee of op te lossen probleem altijd centraal staan. Indien het gevoel aan beide kanten goed is gaan we van start. Door de in eigen huis ontwikkelde en geschreven project software blijft uw project van begin tot eind volledig in beeld en onder controle inclusief de planning en levertijd. Daarnaast zijn wij LloydsRegister ISO 9001 gecertificeerd.

Over DromecMeer over Dromec Winches