DROMEC Winches ontwikkelt prestigieus liersysteem

in samenwerking met BKV

Barneveldse Kraanverhuur is een familiebedrijf dat kranen verhuurt voor diverse projecten in binnen- en buitenland. Met een uitgebreid kranenpark en gecertificeerde kraanmachinisten is BKV een specialist in Europa voor complexe hijsoperaties. Voor het demonteren van windturbines heeft DROMEC Winches in opdracht van BKV een speciale tool ontwikkelt. Deze mooie samenwerking werd bekroond met de prestigieuze ESTA Award!

Tension Master

Het unieke en innovatieve Tension Master TM-1800 systeem ontlast de hijskraan en hijsdraad bij het aankoppelen van zware lasten op grote hoogte, bijvoorbeeld bij de demontage van windturbines. Het liersysteem zorgt voor continue spanning op de hijsdraad, ook op het moment dat er geen last in hangt. De hijsdraad wordt met behulp van het liersysteem altijd weer onder spanning om de trommel gewikkeld. BKV gebruikt de Tension Master met succes op diverse projectlocaties.

Tractieliersysteem

DROMEC Winches ontwikkelde voor de Tension Master een tractieliersysteem met compacte afmetingen en een licht gewicht. Hiermee kan het liersysteem op de tip van de hijskraan gemonteerd worden, zonder aanpassing van de kraan. De tractielier geeft continue voorspanning op de hijslier van de kraan met een lege haak. Tijdens het hijsen kan de tractielier een vermogen opbouwen tot 1800 kg. Dit is ongeveer 10% van de werklast die de kraan op kan hijsen. Met de continue voorspanning op de trommel van de kraan is het systeem veiliger en kan de operator efficiënter werken.

Accupakket

De elektrische tractielier functioneert draadloos op een accupakket, aangedreven door 11 kWh motoren. Dit efficiënte accupakket laadt zichzelf weer op tijdens het vieren van de hijsdraad. Tijdens het hijsen remt de lier af om voorspanning te houden en laadt het systeem de accu’s op. Hiermee kan de tractielier tijdens het vieren met een lege haak mee uitgeven, zodat het hijsdraad tussen de lier en de tip nooit slap kan gaan hangen.

Besturing

In het tractieliersysteem zit de besturing die de operator kan monitoren via smartphone of tablet. Hiermee kan de trekkracht geregeld worden. Deze besturing kan ook handmatig bediend worden om de draad op de grond in te scheren met opbouwen en afbreken van de kraan. Er is een loodcelconstructie ingebouwd zodat de spanning gemeten wordt en het systeem gelogd wordt voor de veiligheid.

Jan Willem, engineer DROMEC:
‘Met BKV hebben we een bijzonder goede samenwerking gehad. Fijne mensen en korte lijntjes in de communicatie. Wederzijds is veel vertrouwen waardoor wij ook de mogelijkheid kregen om dit mooie product te ontwikkelen.’

ESTA Award

Het ESTA Awards of Excellence Event is hét jaarlijkse evenement voor de sector zwaar transport & hijswerk in Europa. Elk jaar sturen deelnemende bedrijven hun meest uitdagende en innovatieve projecten in voor een prestigieuze ESTA Award. DROMEC Winches feliciteert BKV met deze bijzondere erkenning!

 

Contact Dromec

Meer afbeeldingen

DROMEC winches. Uw beweging in goede handen.

Dynamisch en innovatief in liersystemen, besturingen en software. Met ons enthousiaste team werken wij aan de ontwikkeling van kleine tot zeer  grote & complexe systemen waarbij de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak worden gesteld. Ook afname- en keuringsinstanties zoals DNVGL, BV, ABS, Lloyds zijn bij ons kind aan huis waardoor uw lieren en systemen volledig bij ons kunnen worden afgenomen samen met u. 

Het begint vaak met een goed idee, het liefst op een kladpapiertje. Na een eerste overleg werken wij één of meerdere voorstellen uit inclusief een richtprijs en praatplaatje. Hierin blijft uw idee of op te lossen probleem altijd centraal staan. Indien het gevoel aan beide kanten goed is gaan we van start. Door de in eigen huis ontwikkelde en geschreven project software blijft uw project van begin tot eind volledig in beeld en onder controle inclusief de planning en levertijd. Daarnaast zijn wij LloydsRegister ISO 9001 gecertificeerd.

Over DromecMeer over Dromec Winches