Geavanceerde spoelmachines voor FLC

Femern Link Contractors is verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van ’s werelds langste afgezonken tunnel, de Fehmarnbelt-tunnel, die Rødbyhavn in Denemarken verbindt met het eiland Fehmarn in Duitsland. Deze 18 kilometer lange constructie omvat niet alleen de afgezonken tunnel, maar ook uitgebreide faciliteiten op het land aan zowel de Deense als de Duitse kant.

Spoelmachines

Voor dit project heeft DROMEC Winches twee hoogwaardige spoelmachines ontwikkeld, een 30T en een 60T model, speciaal ontworpen om staalkabels onder constante spanning op te spoelen. Deze geavanceerde machines maken de veilige en efficiënte verwerking van haspels voor diverse liertoepassingen mogelijk, en zorgen voor de precisie en betrouwbaarheid die essentieel zijn voor dit cruciale infrastructuurproject.

Elektrische aandrijving

De 30T en 60T spoelmachines zijn op maat gemaakt om te voldoen aan de veeleisende eisen van het Fehmarnbelt-tunnelproject. Met mogelijkheden voor een breed scala aan haspelmaten en gewichten, zijn deze machines onmisbaar voor de liertoepassingen van het project. De elektrische aandrijfsystemen verminderen de milieu-impact aanzienlijk door dieseluitstoot te elimineren en bieden de nauwkeurige controle die nodig is voor delicate operaties. De machines zijn uitgerust met realtime monitoring via een geïntegreerd HMI (Human-Machine Interface) systeem, dat operators continue updates geeft over snelheid, koppel en spanning.

Ambitieus technisch infraproject

Door het leveren van deze multifunctionele en innovatieve spoelmachines speelt DROMEC Winches een cruciale rol in de realisatie van de bouw van de Fehmarnbelt-tunnel, en draagt bij aan de uitvoering van één van de meest ambitieuze technische projecten ter wereld.

 

Contact Dromec

Meer afbeeldingen

DROMEC winches. Uw beweging in goede handen.

Dynamisch en innovatief in liersystemen, besturingen en software. Met ons enthousiaste team werken wij aan de ontwikkeling van kleine tot zeer  grote & complexe systemen waarbij de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak worden gesteld. Ook afname- en keuringsinstanties zoals DNVGL, BV, ABS, Lloyds zijn bij ons kind aan huis waardoor uw lieren en systemen volledig bij ons kunnen worden afgenomen samen met u. 

Het begint vaak met een goed idee, het liefst op een kladpapiertje. Na een eerste overleg werken wij één of meerdere voorstellen uit inclusief een richtprijs en praatplaatje. Hierin blijft uw idee of op te lossen probleem altijd centraal staan. Indien het gevoel aan beide kanten goed is gaan we van start. Door de in eigen huis ontwikkelde en geschreven project software blijft uw project van begin tot eind volledig in beeld en onder controle inclusief de planning en levertijd. Daarnaast zijn wij LloydsRegister ISO 9001 gecertificeerd.