Liersysteem voor hoogste vlaggenmast ter wereld

Dromec levert liersysteem voor ’s werelds hoogste vlaggenmast locatie Caïro Egypte.

Een vlag met een oppervlakte van ruim 2.500 m2 hijsen in de ruim 201 mtr hoge vlaggenmast is een interessante  uitdaging. Dromec is deze uitdaging aangegaan en heeft samen met de firma Gieco  (Gharably Integrated Engineering Company)  uit Egypte een klant specifiek systeem ontworpen en gebouwd.

De lier met een capaciteit van 2mT op laag 6 kan de vlag met een snelheid van 17 mtr/min hijsen of strijken. Om de 400 meter lange kabel met een juist spoelbeeld op en af te spoelen is de lier voorzien van een spoelgeleider en drukrol. De lier wordt aangestuurd door een frequentie geregelde besturing. Om vanuit Nederland ondersteuning te kunnen bieden en/of het systeem te kunnen finetunen, kan vanaf afstand worden ingelogd waardoor aanpassingen snel te realiseren zijn.

Caïro New Administrative Capital

De locatie van de vlag is Caïro New Administrative Capital. De vlaggenmast is opgenomen in het Guinnes book of World Records.

Video liersysteem vlaggenmast

Om een goede indruk te krijgen van dit project, zie onderstaande korte film.

Guinness World Record

Wilt u meer weten over dit uitdagende project? Kijk dan eens op Gieco Flagpole of Guiness Book of Records.

Onze specialisten denken graag mee met uw vraagstuk. Voor maatwerk oplossingen voor liersystemen inclusief de bijbehorende besturing en software bedenken, bouwen en testen we in eigen huis. Bij de ontwikkeling van deze unieke vlaggenmast in Egypte hebben we in vroeg stadium meegedacht in mogelijkheden. Geen uitdaging is voor ons te gek. We werken graag aan bijzondere projecten. Grote, maar ook kleinere projecten zijn bij onze specialisten in goede handen.

Ook benieuwd naar de oplossingen die Dromec Winches voor uw project kan bieden? Neem dan contact op met onze specialisten!

Meer DROMEC projecten? Meer DROMEC projecten?

Onze werkwijze….

Door goed te luisteren naar de wensen en eisen van onze klanten tekent zich al snel een mogelijke oplossing aan in de vorm van een liersysteem. Alleen in combinatie met de juiste besturing en software kan een lier doen wat de klant voor ogen heeft. Het realiseren van deze combinatie is voor Dromec dagelijks werk. Op deze manier heeft u altijd volledige controle over uw last ongeacht de omstandigheden.