Water Injection Dredgers Maas en Mersey

In nauwe samenwerking met Kooiman Marine Group en Van Oord, heeft Dromec 2 sets  Active Heave Compensated 30 mT liersystemen ontwikkeld, gebouwd en geleverd  t.b.v. Van Oords nieuwe hybride water-injection dredgers Maas & Mersey.

Naast de lieren, heeft Dromec ook de AHC controls & software ontwikkeld en deze  geïntegreerd in Van Oords HMI system (VOCAM). Het liersysteem is een belangrijk onderdeel van het innovatieve hybride energie management systeem dat zorgdraagt voor reductie van schadelijke CO2 uitstoot en hierdoor voldoet aan de  IMO TIER III regelgeving.

Tijdens het baggeren levert het liersysteem energie terug aan de diesel-elektrische  scheepsvoortstuwing. Scheepsbewegingen als gevolg van golven  worden gecompenseerd door Dromec’s software platform in combinatie met het centrale highspeed lieren besturingssysteem. Tijdens bagger operaties wordt data als positie, snelheid en koppel gemeten & bewaakt door het controle systeem. Het AHC-systeem verbetert de positionering van waterjets, wat resulteert in preciezere en efficiëntere voorgeprogrammeerde baggerwerkzaamheden. Na de inbedrijfsstelling door Dromec was Maas klaar voor haar eerste baggerklus op de rivier de Theems in Londen (VK).

 

Onze werkwijze….

Door goed te luisteren naar de wensen en eisen van onze klanten tekent zich al snel een mogelijke oplossing aan in de vorm van een liersysteem. Alleen in combinatie met de juiste besturing en software kan een lier doen wat de klant voor ogen heeft. Het realiseren van deze combinatie is voor Dromec dagelijks werk. Op deze manier heeft u altijd volledige controle over uw last ongeacht de omstandigheden.