Serie tractielieren binnenvaart voor Brazilië

opdracht van Blommaert Aluminium

Blommaert Aluminium is marktleider op het gebied van aluminium scheepsluiken voor binnenvaartschepen. Met een uniek systeem worden de scheepsluiken op een efficiënte manier ingezet bij het transport over de binnenwateren. DROMEC Winches heeft voor dit systeem een nieuwe serie tractielieren ontwikkeld.

De samenwerking van Blommaert en DROMEC is inmiddels ruim 10 jaar constructief. Met nieuwe technieken en materialen heeft deze serie van in totaal 56 stuks een mooie update gekregen. Het overgrote deel gaat naar binnenvaartschepen in Brazilië, Zuid Amerika.

“Sinds 2013 levert Dromec op maat gemaakte lieren voor onze projecten hier in Brazilië. Gedurende de 10 jaar van nauwe samenwerking is het ontwerp van de lier vele malen veranderd, altijd aangepast aan onze behoeften en innovatie. Een robuust ontwerp gecombineerd om de best mogelijke werkoplossing te verkrijgen.”
– Marco Eichmann, after sales en project manager bij Blommaert Brazilië.

Tractieliersystemen

De twee tractieliersystemen staan recht overeind met voetjes bevestigd op de voorplecht van het binnenvaartschip. De kabels liggen vast aan de dekluiken en worden ingetrokken met behulp van de tractielieren. Door opbouwende wrijvingskracht bereiken de winches een trekkracht van 700 kg. De tractielieren hebben aan beide zijden twee schijven met een kabeldikte van 6,4 mm. In combinatie met een bout met spanfunctie wordt de kabel continu onder spanning gehouden op de twee schijven en worden de dekluiken naar positie getrokken.

Pen/gat verbinding

De constructie van de tractielieren is geheel uit vlak plaatwerk opgebouwd, met traditionele pen/gat verbindingen. Met deze oeroude techniek is geen enkele zetting nodig en dat maakt het productieproces eenvoudig. Door deze techniek in combinatie met het Protalloy oppervlaktebehandeling is het systeem robuust en heeft het een hoge corrosieresistentie.

Elektrische aandrijving én handslinger

De centrale elektrische aandrijving in de lieren bedient tegelijkertijd de beide tractiesystemen aan weerszijde met een 1,5 kWh elektromotor. Op de achteras van de motor is een handslinger gebouwd zodat de dekluiken in geval van nood ook met de hand bediend kunnen worden. Ook kan in plaats van de slinger, gebruik gemaakt worden van een accuboormachine die de operator kan bevestigen op het systeem. In Zuid Amerika is stroomvoorziening geen vanzelfsprekendheid en daarom is deze mogelijkheid voor deze toepassing speciaal ontwikkeld. Op de elektromotor zit een rem met een handremlichter om de rem bij handbediening te kunnen lichten. Zo heeft DROMEC Winches met dit project opnieuw een fijne samenwerking met Blommaert kunnen realiseren!

Contact met Dromec

Meer afbeeldingen

DROMEC winches. Uw beweging in goede handen.

Dynamisch en innovatief in liersystemen, besturingen en software. Met ons enthousiaste team werken wij aan de ontwikkeling van kleine tot zeer  grote & complexe systemen waarbij de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak worden gesteld. Ook afname- en keuringsinstanties zoals DNVGL, BV, ABS, Lloyds zijn bij ons kind aan huis waardoor uw lieren en systemen volledig bij ons kunnen worden afgenomen samen met u. 

Het begint vaak met een goed idee, het liefst op een kladpapiertje. Na een eerste overleg werken wij één of meerdere voorstellen uit inclusief een richtprijs en praatplaatje. Hierin blijft uw idee of op te lossen probleem altijd centraal staan. Indien het gevoel aan beide kanten goed is gaan we van start. Door de in eigen huis ontwikkelde en geschreven project software blijft uw project van begin tot eind volledig in beeld en onder controle inclusief de planning en levertijd. Daarnaast zijn wij LloydsRegister ISO 9001 gecertificeerd.

Over DromecMeer over Dromec Winches